Omsättningen inom hotell och restaurang mer än halverad i förra veckan

Omsättningen inom de hårt coronadrabbade branscherna hotell och restaurang har sjunkit till att bli 54% lägre än fjolårets. Samtidigt är försäljningen inom biografer, konserter och teatrar ned 91%. Det visar Swedbanks kortstatistik.
Omsättningen inom hotell och restaurang mer än halverad i förra veckan - tom-restaurang-900
Tomt på gäster på resturang Pong i Drottningsgatan i Stockholm. Foto: Amir Nabizadeh / TT
Den allmänna konsumtionen som helhet är emellertid endast ned 8% lägre än förra året, detta om man ser på veckan som slutade den 5 december.

Varuhandeln var under förra veckan upp 2% kontra förra året, något som drevs av dagligvaruhandeln.

”Att varuhandeln står emot gör att det totala omsättningstappet inte är lika stort som i våras, säger Andreas Wallström. Liksom förra året inleddes december relativt lugnt och på en betydligt lägre nivå än under Black Week. Det syntes inga tecken på att julhandeln hade startat ovanligt tidigt. Förra året steg omsättningen som mest veckan före jul och den största shoppingdagen kring jul var den 20 december”, säger prognoschefen Andreas Wallström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets