Oppenheimer: Uppsida på 28 procent i elbilstillverkaren

Investmentbanken Oppenheimer höjer riktkursen för elbilstillverkaren Tesla till "street high" - alltså den högsta riktkursen bland de etablerade analyshusen på Wall Street.
Oppenheimer: Uppsida på 28 procent i elbilstillverkaren - elon-musk-700_binary_6983466.jpg

Kursen ska upp till 612 dollar, menar investmentbanken. Det innebär en höjning med 59 procent från den tidigare riktkursen 385 dollar.

Teslas aktie har nästan fördubblats de senaste tre månaderna, men Oppenheimer har varit ett av de analyshus som inte har svikit i sitt kursråd om att elbilspionjären skulle komma tillbaka.

Förra veckan stängde aktien på 478 dollar och i den tidiga amerikanska förhandeln på måndagen steg kursen med drygt 2 procent, eller med runt 10 dollar. Rekordhögstakurs för Teslas aktie sattes i mitten av förra veckan på 492 dollar.

I torsdags drog det sedan länge Teslapositiva analyshuset Baird tillbaka sin köprekommendation och skruvade ned till neutralt råd.

Gina Sanchez, vd för investeringsrådgivaren Chantico Global, höll med om att det är hög tid att ta lite höjd för en sättning i kursen efter uppvärderingen.

“Investerarna är experter på att dra lite för långa slutsatser, förivra sig, och jag tror det är exakt vad som händer här. Elon Musk (Teslas vd reds anm) har motsvarat guidningen för 2019 och dessa har man exrapolerat i något sorts evighetsscenario. Därför tycker jag det är läge att ta ett steg tillbaka”, sade hon i CNBC:s Trading Nation på torsdagen i förra veckan.

Teslas börsvärde kom med 88 miljarder dollar i onsdags att segla förbi General Motors (49 miljarder) och Fords (37 miljarder) gemensamma börsvärde, vilket gavs uppmärksamhet i flera medier som en kontrast till elbilstillverkarens totala försäljning om 24 miljarder dollar kontra General Motors 138 miljarder dollar eller Fords 144 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.