Oracle och GE i fokus på Wall Street

Wall Street stängde kring det oregelbundna, precis som handeln började på måndagen.

En handfull uppköpsnyheter stod i fokus med Oracle och GE i spetsen. Samtidigt överraskade husstatistiken positivt.

Dow Jones Industrial Average hade vid stängningen tappat 0,1 procent till 16.937. På den bredare marknaden var S&P 500 oförändrad vid 1.963 medan Nasdaq Composite var oförändrad vid 4.369.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp 2 punkter till 2,63 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 1 punkt till 3,45 procent.

Försäljningen av befintliga hus steg oväntat med närmare 5 procent under maj, vilket var klart bättre än väntade +2,2 procent. Aktiemarknadsstrategen Phil Orlando vid Federated Investors tyckte siffrorna var mycket bra, och att marknaden kan ha upplevt lite ”köpa ryktet, sälja nyheten”.

”Rallyt förra veckan kan ha berott på denna goda ekonomiska data”, uppgav Orlando enligt CNBC.

Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA överraskade också positivt genom att stiga till preliminära 57,5 i juni. Marknadens förväntan var 56,5.

I Irak fortsatte oroligheterna under måndagen, och USA:s utrikesminister John Kerry befinner sig nu i landet. Kerrys besked är att Iraks premiärminister Nouri al-Maliki ska påbörja processen att forma nästa regering den 1 juli.

Oracle köper Micros Systems för omkring 5,3 miljarder dollar, och bekräftar därmed de rykten som cirkulerat ett tag. Analytiker har uppgett att ett förvärv av Micros skulle vara ett tecken på att databasjätten är intresserad av att ta en större del av marknaderna inom detaljhandel och besöksnäring. Oracle steg med 0,7 procent, och Micros avancerade med 3,4 procent.

Frankrike meddelade i söndags att man ämnar köpa 20 procent av aktierna i Alstom från Bouygues för att låta General Electric förvärva Alstoms energiverksamhet. Både Alstom och Bouygues backade på Paris-börsen, och i New York föll GE med 1,1 procent.

Integrys Energy steg med 12,1 procent efter att Wisconsin Energy lagt ett bud på 5,7 miljarder dollar för bolaget.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.