OX2:s VD: Regeringens politik inget hot

Vindkraftsbolaget OX2:s vd Paul Stormoen ser inget som helst hot från den nya regeringens energipolitik. Det säger han i en intervju med Dagens Industri.
OX2:s VD: Regeringens politik inget hot - Paul Stormoen
OX2:s VD Paul Stormoen. Foto: Christian Gustavsson

Aktien har backat på börsen av att energipolitiken inkluderar att Svenska kraftnät ska stoppa utbyggnaden av stamnätet till havs. På frågan från tidningen om hur OX2 ser att detta påverkas dess planer, lönsamhet och möjligheter att kunna sälja stora havsprojekt, svarar Stormoen följande:

”Jag ser inget som helst hot eller negativ påverkan. Anledningen är att vi började planeringen för havsvindprojekt långt innan förslaget om att Svenska kraftnät skulle bygga ut stamnätet till havs. Och våra projekt bygger på att de ska genomföras utan några subventioner eller stöd till exempelvis landanslutningar”.

Stormoen uppgav sig inte heller vara orolig över regeringens storsatsning på kärnkraften, vilket väckt oro att det kan leda till en minskad investeringsvilja inom vindkraftsbranschen.

”Vind- och solenergi är det som är billigast och snabbast att bygga och vi ser fram emot att som stor aktör vara med att bidra till att klara Sveriges elektrifiering som kommer att kräva enorma mängder fossilfri el till konkurrenskraftiga villkor framöver”, sade Stormoen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.