PA Resources återupptar rekonstruktionen

Olje- och gasbolaget PA Resources styrelse har i dag fattat beslut att fortsätta med företagsrekonstruktionen efter att Gunvor Group återkallat sin konkursansökan mot PA Resources samt deras, och obligationsägarnas, uttalade stöd för rekonstruktionsprocessen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den preliminära rekonstruktionsplanen kommer presenteras av rekonstruktören vid borgenärssammanträdet vid Stockholms tingsrätt i eftermiddag.

Rekonstruktionsplanen bygger på att uppnå en överenskommelse med borgenärerna för att tillföra kortsiktig finansiering till bolaget för att stödja den fortsatta driften av dotterbolagen i syfte att bevara värdet i bolagets tillgångsportfölj, medan styrelsen utvärderar sina olika strategiska alternativ, uppger bolaget.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.