PA Resources ansöker om avnotering

Olje- och gasbolaget PA Resources avser avyttra tillgångar och ansöka om avnotering.

”Då den strategiska översynsprocessen nu nått sitt slut har styrelsen inte funnit några hållbara alternativ vad gäller långsiktig finansiering eller företagstransaktioner vilket innebär att det tredje alternativet, försäljning av tillgångar och dotterbolag, är det enda alternativ som återstår. Styrelsen har följaktligen uppdragit bolagsledningen att fortsätta diskussioner med de parter som visat intresse för att förvärva PA Resources olje- och gastillgångar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Som följd av styrelsens beslut att avyttra bolagets tillgångar är det bolagets avsikt att inlämna en ansökan om avnotering av dess aktier från Nasdaq Stockholm de kommande dagarna.

PA Resources befinner sig i rekonstruktion och ägs till 29,7 procent av oljehandelskoncernen Gunvor Group, som leds av svensken Torbjörn Törnqvist.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.