Pandox köper hotell i Nürnberg

Hotellfastighetsbolaget Pandox förvärvar Maritim Hotel i Nürnberg, Tyskland i en affär med ett transaktionsvärde på cirka 61 miljoner euro inklusive stämpelskatt om cirka 2 miljoner euro.

Förvärvet finansieras med kassa och befintliga kreditfaciliteter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Maritim Hotel, med 316 rum, väntas bidra med cirka 3,2 miljoner euro i driftnetto 2020, mätt i årstakt. Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 5,4 procent.

Pandox kommer att investera 18 miljoner euro i en uppgradering av hotellet.

Förvärvet förväntas slutföras i det första kvartalet 2020.

I inledningen av november 2019 genomförde Pandox en riktad nyemission som uppges ha tillfört bolaget cirka 3 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.