Pareto ser köpläge i läkemedelsbolag

Pareto Securities höjer rekommendationen för danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk till köp från tidigare behåll med en riktkurs på 445 danska kronor.

Det framgår av en analys daterad den 20 januari.

Novo Nordisks uppdaterade varumärkningar för diabetesläkemedelen Ozempic och Rybelsus uppges främst vara viktigt för Ozempic då hjärt- kärlindikationen stödjer Ozempics marknadstillgång.

En uppdaterad varumärkning för Rybelsus bedömer Pareto inte vara lika viktig som för Ozempic då läkemedlet redan är unikt med sin orala administrering inom läkemedelsklassen GLP-1. Den uppdaterade varumärkningen kan dock ge stöd till Novo Nordisks ambitioner att introducera GLP-1 läkmedel tidigare i behandlingsskedet.

Novo Nordisk har skapat sig en förbättrad position inom GLP-1 för diabetespatienter med förhöjd hjärt- kärlrisk, enligt Pareto.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här