Peab erhåller vägkontrakt från Trafikverket värda 1,3 miljarder

Byggbolaget Peab har erhållit åtta driftkontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Totalt rör det som om 8 500 kilometer statlig väg som kommer att underhållas av Peab under de kommande fyra åren med option på ytterligare två år. Kontrakten har ett totalt värde om drygt 1,3 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Peab
Foto: Johan Nilsson/TT
Sveriges statliga vägnät är indelat i geografiska områden där varje område består av 55 till 175 mil väg. Peab har nu tilldelats kontrakt för basunderhållet av vägnäten på Öland, i Borlänge, Hedemora, östra och norra Värmland, Lit, Heby och Västbo.

Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets områden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift. I Borlänge och på Öland har Peab skött driften av vägnäten under flera år, medan Peab nu tar över på de övriga orterna.

Samtliga åtta kontrakt är på fyra år med option på ytterligare två år. Projekten orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG