Peab får fem kontrakt värda 753 miljoner kronor

Byggbolaget Peab erhåller fem kontrakt för vägunderhåll värda 753 miljoner kronor.
Peab
Foto: Johan Nilsson/TT

Byggbolaget Peab har erhållit driftkontrakt för vägunderhåll för Trafikverket i Kungsbacka, Kungälv, sydöstra Värmland, Västerås och Sveg. Samtliga kontrakt är på fyra år med option på ytterligare två år och har ett totalt värde på 753 miljoner svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grunduppdragen sträcker sig över fyra år med start den 1 september och innebär att säkerställa att vägarna är säkra och framkomliga för trafikanterna. På vintern innebär det snöröjning och halkbekämpning med beredskap dygnet runt. Under barmarksäsongen ingår vägreparationer, avvattning samt reparationer och uppsättning av vägmärken och vägräcken. Totalt rör det sig om sträckor på 450 mil.

I Kungälv, Värmland och Sveg har Peab skött driften av vägnäten under flera år, medan Kungsbacka och Västerås är nya områden som Peab nu tar sig an. Peab arbetar med 23 av Trafikverkets 108 driftområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets