Penser: Hiq-budet borde lyfta intresset för sektorn

Riskkapitalbolaget Tritons bud på IT-konsulten Hiq kommer att lyfta intresset för övriga sektorn och dess värdering. Det skriver Erik Penser Bank i en kort kommentar.
Aktier, Fonder
Foto:TT
En av IT-konsulterna som är billig värderingsmässigt enligt Penser är CAG på 5,5 gånger ev/ebitda. Hiq värderas till 15 gånger utifrån Tritons bud på 70 kronor per aktie (premie 25 procent).

CAG-aktien stiger 7,1 procent under onsdagen.

Även de andra IT-konsulterna på Stockholmsbörsen har fått upp farten under morgonen. Knowit, B3 Consulting och Softronic är upp 7,0, 5,1 respektive 3,9 procent under inledande handel. IT-konsulterna betraktas som heta uppköpsobjekt och förra året försvann Acando efter att kanadensiska CGI köpt ut bolaget för drygt fyra miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.