Pierce Groups erbjudande övertecknades flera gånger om

E-handelsbolaget Pierce som säljer motorcykelutrustning mötte ett mycket stort intresse för sin nyintroduktion. Erbjudandet övertecknades flera gånger om. Handeln på Nasdaq Stockholm inleds i dag den 26 mars. Aktien handlas med kortnamnet PIERCE. Det framgår av ett pressmeddelande.
Pierce
Pierce Group har huvudkontor i Stockholm men distributionscentret ligger i Polen. Där arbetar en stor del av de drygt 400 anställda. De största produktkategorierna är utrustning (hjälmar, stövlar och andra skydd), reservdelar och tillbehör som tält, mattor och verktyg.
Teckningskursen fastställdes till 64 kronor per aktie, vilket är i mitten av det aviserade intervallet på 60 till 68 kronor per aktie. Det motsvarar ett börsvärde för bolaget på 2,54 miljarder kronor.

Erbjudandet består av 16,34 miljoner aktier, fördelat på 5,47 miljoner nyemitterade aktier och 10,87 miljoner befintliga aktier som säljs av befintliga ägare, däribland Procuritas Capital Investors V, PCI V Co Investment samt bolagets grundare Daniel Petersen och Stefan Rönn, tillsammans kallade huvudägarna. De nyemitterade aktierna tillför bolaget 350 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det finns även en övertilldelningsoption där huvudägarna kan sälja ytterligare 2,45 miljoner befintliga aktier. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till 1 203 miljoner kronor givet att övertilldelningsoptionen nyttjas till fullo.

Ankarinvesterare är konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen, Handelsbanken Fonder, Skandia Liv och Skandia Fonderr, Cliens Kapitalförvaltning, FE Fonder och Briban Invest som tecknar aktier för 460 miljoner kronor.