Polestar byter ut toppchefer – tillsätter branschveteran i styrelsen

Elbilstillverkaren Polestar byter ut finanschefen Johan Malmqvist och försäljningschefen Mike Whittington, enligt ett pressmeddelande.
Polestar byter ut toppchefer – tillsätter branschveteran i styrelsen - topright nordic
Foto: Topright Nordic

Johan Malmqvist ersätts med Per Ansgar som en interimslösning, medan bolaget letar efter en permanent finanschef, framgår det i pressmeddelandet.

Ansgar har tidigare haft liknande befattningar inom Volvo Cars i Kina och dess moderbolag Geely.

Ny försäljningschef blir Kristian Elvefors, som idag ansvarar för Volvo Cars försäljning i Storbritannien. Han har också tidigare varit Volvo Cars Sverigechef.

Därutöver får Polestar in branschveteranen Winfired Vahland i styrelsen. Vahland har tidigare ingått i Volvo Cars styrelse och uppges ha haft en viktig roll inom ”produkt- och investeringsfrågor”. Vahland är också tidigare ordförande för Volkswagens tjeckiska bilmärke Skoda.

Samtliga tre tillträder den 15 januari.

Polestars aktie är ner 65 procent sedan årsskiftet 2022/2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets