Positiv skattedom för Hoist

Hoist Finance har fått en positiv skattedom som innebär bolaget medges avdrag för underskott för beskattningsåren 2012-2014.

Därmed kommer bolaget inte att påföras den av förvaltningsrätten skatten och skattetillägget om totalt cirka 44 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrund är att Hoist Finances dotterbolag Hoist Finance Services mottog en dom den 12 oktober 2017 från förvaltningsrätten i ett skattemål. Domen innebar att bolaget inte medgavs avdrag för underskott för beskattningsåren 2012-2014 och bolaget påfördes därigenom skatt och skattetillägg om totalt cirka 44 miljoner kronor.

Hoist Finance överklagade domen till kammarrätten, som i dag, måndag, biföll bolagets överklagan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här