Powell tror på temporär inflationsuppgång när samhället öppnar upp

Fed-chefen Jerome Powell har sagt att det kan komma en temporär inflationsuppgång när samhället åter öppnar igen. Han gav beskedet under en Wall Street Journal-konferens, rapporterar CNBC.
Powell tror på temporär inflationsuppgång när samhället öppnar upp - jerome-powell-900
Fed-chefen Jerome Powell. Foto: Tasos Katopodis/TT
Powell tillade att detta samtidigt inte lär bli tillräckligt för att få Fed att ändra sin penningpolitik och börja höja räntan.

För att räntan ska upp behövs enligt Powell en ekonomi som är tillbaka i full sysselsättning och en inflation som håller sig över målet på 2 procent. Han förväntar sig inte att något av att detta ska ske i år.

Powells kommentarer kom inte att stilla oron över stigande långräntor. Istället steg dessa under torsdagen vilket satte ny press och sänkte USA-börserna. Den negativa börsutvecklingen har spillt över till Asien och terminerna är även röda inför börsöppningen i Europa på fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets