Prins Carl Philip och miljardärerna investerar i utmanare till Skolplattformen

Vad har Prins Carl Philip gemensamt med Jacob de Geer och Sven Hagströmer? Jo, han har investerat i en utmanare till Stockholms stads Skolplattformen, kan Affärsvärlden berätta.
Prins Carl Philip och miljardärerna investerar i utmanare till Skolplattformen - prinsen
Prins Carl Philip och Sven Hagströmer är två av delägarna. Foto: Kungliga Hovstaterna och TT

Hösten 2021. Adrian Andersson kliver in i studion och presenterar sitt bolag Meitner i SVT:s program Draknästet. Det blir – succé.

Drakarna Sara Wimmercranz, Jacob de Geer, Lena Apler och Jonas Eriksson väljer att investera i bolaget som erbjuder en heltäckande skolplattform.

Skolpattform, tänker du. Japp, Meitner är en utmanare till Stockholms stads kaosprojekt, som Breakit har uttryckt det.

”Jag har följt Adrian och hans gäng och jag tycker att de är duktiga och är på hugget. De har levererat mycket av det som de presenterade i Draknästet och vi börjar se ett gäng olika aktörer som börjar använda deras produkt med bra feedback. Jag tycker att de är på rätt väg och vill fortsätta supporta”, har Jacob de Geer sagt till Breakit i samband med en ytterligare investering i Meitner efter Draknästet.

Prinsen delägare i Meitner

På fredagen blev hela ägarlistan i Meitner känd via ägardatabasen Holdings. Izettle-grundaren och mångmiljardären Jacob de Geer är fortfarande kvar i ägarlistan precis som drakkollegan Jonas Eriksson (tidigare fotbollsdomare på högsta nivå). De två äger 1,5% av Meitner vardera.

Det är mindre än Sven Hagströmer. Miljardären och Avanzas ordförande äger 1,7% av Meitner.

Det finns fler kändisar än så i ägarlistan: Prins Carl Philip äger 1,3% av skolplattformsbolaget. Meitner är det enda bolaget i Holdings databas som prinsen äger. Men han äger också 32% av Gluonen. Gluonen äger i sin tur aktier för runt 50 miljoner. Där är det storbolag som Investor, Atlas Copco, Sandvik och Volvo som är de största innehaven.

Affärsvärlden har sökt Hovet för en kommentar kring Prins Carl Philips investering i Meitner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.