Priser på småhus steg nästan 3 procent under andra kvartalet

Priserna på svenska småhus steg med nästan 3 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet innan. Det visar SCB:s fastighetsprisindex för småhus med permanentboende på riksnivå.
Priser på småhus steg nästan 3 procent under andra kvartalet - uppsla-smahus-maklare-700_binary_6983612.jpg

Statistiken redovisas efter tidpunkten på köpebrevet, det vill säga den dag då köparen är ny formell ägare.

På årsbasis, andra kvartalet 2022 jämfört med andra kvartalet 2021, har priserna stigit med 9 procent på riksnivå för permanenta småhus. Det genomsnittliga priset i landet för ett småhus för permanent boende, villa, par-, rad- eller kedjehus, var 4 miljoner kronor under andra kvartalet. I storstadsregionerna spänner medelpriset från 5,4 miljoner kronor i Stormalmö till 7,2 miljoner i Storstockholm.

Enligt SCB:s fastighetsprisindex för fritidshus på riksnivå, så steg priserna med 8 procent under andra kvartalet 2022, jämfört med kvartalet innan. På årsbasis, andra kvartalet 2022 jämfört med andra kvartalet 2021, har priserna stigit med 5 procent för fritidshus på riksnivå.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets