Problem med nya Iphone

Många användare vittnar om att mottagningen på nya Iphone 4 försvinner. Apples svar: "Du håller den fel".

Apples nya Iphone 4 har redan stött på patrull. När telefonen hålls i ett visst grepp försvinner mottagningen.

NätforumetMacrumor mailade Steve Jobs om problemet och fick ett kyligt svar tillbaka.

Vad kommer att göras för att åtgärda problemet med den dåliga mottagningen?

– Det är inget problem. Undvik bara att hålla den på det sättet, svarade Steve Jobs, CEO på Apple.

I ett uppföljande brev till Macrumor skriver Steve Jobs att det är oundvikligt att inte få antennproblem med en trådlös telefon. Han ger dock tips på hur problemet undviks:

”Om du upplever det här problemet på din Iphone 4, undvik då att greppa den i det nedre vänstra hörnet på ett sätt så att det täcker båda sidorna av det svarta metallbandet, eller använd ett av de tillgängliga fodralen”.

TidningenWired skriver att problemet endast uppstår då vänsterhänta håller telefonen i det så kallade dödmansgreppet.

Deras lösning på problemet går i linje med Steve Jobs. Håll inte telefonen på det sättet. Särskilt inte om du är vänsterhänt och har handsvett.

Enligt sajtenAppleinsiderhandlar det hela om ett mjukvarufel. Sajten erfar att en uppdatering kommer att ske redan nästa vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.