Ras för rubeln i samband med lättade kapitalkontroller

Den ryska rubeln har försvagats kraftigt gentemot dollarn under måndagen. Det sedan Rysslands centralbank beslutat att lätta på vissa kapitalkontroller som införts för att stabilisera valutan, rapporterar Reuters.
Ras för rubeln i samband med lättade kapitalkontroller - rubel-700_binary_6985075.jpg

Den ryska centralbanken har valt att skrota avgiften på 12% för att köpa utländsk valuta genom mäklare. Detta innebär att spekulanter kan handla igen, kommenterade mäklarfirman Alor Brokerage.

När handeln inleddes i Moskva på måndagen föll rubeln till 82,09 mot dollarn, efter att ha handlats till 71 rubel per dollar på fredagen.

Rubeln kollapsade i spåren av Rysslands invasion av Ukraina i slutet av februari. Men genom höjda räntor och andra ingrepp från ryska centralbanken har valutan senast stärkts till nivåer som rådde innan angreppet. I fredags sänkte dock Ryssland styrräntan från 20 till 17%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets