Regeringens vårbudget presenteras – satsningar på 35 miljarder

Regeringens vårbudget presenteras under tisdagsmorgonen och innehåller satsningar på 35 miljarder kronor. Det skriver finansministern Mikael Damberg (S) på DN Debatt.
Regeringens vårbudget presenteras – satsningar på 35 miljarder - WEB_INRIKES
Finansminister Mikael Damberg. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Total­försvaret ska stärkas, den nuvarande krisens följder för hushåll och företag ska lindras och ett ordnat flyktingmottagande ska tryggas.

”Vi genomför den största utbyggnaden av Sveriges militära försvar sedan andra världskriget. Anslagen till det militära försvaret ska nå 2 procent av BNP så snart det är praktiskt möjligt, det vill säga när det är möjligt att på ett effektivt sätt omsätta ökningarna i stärkt försvarsförmåga”, heter det.

Andra satsningar inkluderar ”fortsatt kamp mot samhällsproblem” och målet är att skärpa straff och utbilda fler poliser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.