Renault kan storinvestera i ryska biltillverkaren

Den ryska biltillverkaren AvtoVAZ, som ligger bakom klassiska bilmärket Lada, planerar en nyemission på 25 miljarder rubel, motsvarande 386 miljoner dollar. Styrelseordförande Denis Le Vot hade hoppats att minoritetsägare skulle delta i transaktionen men det ser ut som att Renault är villiga att köpa alla nya aktier, skriver Moscow Times.

 

Renault-Nissan Alliance är sedan tidigare en av de största ägarna av AvtoVAZ genom Alliance Rostec Auto BV, ett joint venture mellan Renault-Nissan och ryska Rostec. Enligt tidningen kan nyemissionen innebära att Renault ökar sitt ägande från 37 till 70 procent. Nissan har samtidigt sida ett ägande på 13 procent.

AvtoVAZ har haft en svag finansiell utveckling de senaste åren. För 2015 rapporterades en rekordstor förlust på 74 miljarder rubel, cirka 1,1 miljarder dollar.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets