Riksbanken kommer inte höja räntan i april enligt majoriteten i en SEB-enkät

Majoriteten i SEB:s ränteenkät tror inte att Riksbanken höjer räntan vid mötet nästa vecka. Det uppger banken i sitt morgonbrev.
Riksbanken kommer inte höja räntan i april enligt majoriteten i en SEB-enkät - Ingves
Riksbankschefen Stefan Ingves. Foto: Claudio Bresciani / TT
67% av de utfrågade tror att Riksbanken låter räntan vara oförändrad, mot 29% som spår en höjning på 0,25 procentenheter och 4% som tror på en höjning på 0,50 procentenheter.

”Samtliga räknar dock med att räntan höjs senare i år, mest troligt senast i juni, och ytterligare tre gånger i år följt av ytterligare tre 2023. Spridningen i förväntningar mellan olika investerare är stor. Givet att marknaden nästan helt prisar in en höjning i april tyder enkäten på att räntebeskedet på torsdag kommer bli det mest spännande på länge”, skriver SEB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder