Rocker avbryter sin notering på First North

Rockers aktie skulle ha börjat handlas på First North i dag den 29 oktober, men noteringen avbyts nu.
Rocker
Foto: Rocker

Fintechbolaget Rocker har avbrutit nyintroduktionen och dagens notering på First North är därför inställd. Det skriver Nasdaq i ett marknadsmeddelande.

”Noteringen dras tillbaka eftersom styrelsen beslutat att en privat och säkrad runda är det bästa för bolaget i nuläget. Det ger oss förutsättningar för fullt fokus på fortsatt tillväxt”, säger grundaren och styrelseordförande Dennis Ahlsén i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2017 under namnet Bynk av utbrytare från den Schibsted-ägda låneförmedlaren Lendo. Det är idag ett fintechbolag som bedriver verksamhet inom två affärsområden,  ”Rocker You” som är baserat kring en mobilapp som syftar till att ge användaren en helhetsöverblick av sin ekonomi, och ”Rocker Pay”, där bolaget erbjuder checkoutlösningar för privatpersoners handel på begagnatmarknaden. Ett nyare tillägg är Rocker Buddy som fyller ungefär samma syfte fast för begagnathandel med bilar.

”Vi tror att Rocker har alla möjligheter att uppnå målen och ser fram emot att tillsammans driva tillväxten inom samtliga områden; Rocker You, Rocker Pay och Rocker Buddy i både Sverige och i resten av Europa”, säger Richard Sandenskog, investeringsansvarig på huvudägaren Schibsted.

Inför noteringen granskade Affärsvärldens IPO-guide bolaget och hittade en flagga för hög emissionskostnad, läs mer här.

Affärsvärlden har även gjort en analys inför noteringen och där kommit fram till att noteringen som sådan andas desperation, ”då bolaget för erbjudandet om 200 Mkr betalar hela 45 Mkr, motsvarande 22%. Det gör Rocker till den åttonde dyraste noteringen sett till emissionskostnader i IPO-guidens databas som omfattar totalt 373 noteringar”. Lär mer här.