S&P sänker Brasiliens kreditbetyg ytterligare

Kreditvärderingsföretaget Standard & Poors har sänkt Brasiliens kreditbetyg till BB, från tidigare BB+, med negativa utsikter.

”De politiska och ekonomiska utmaningarna som Brasilien står inför är fortsatt betydande, och vi förväntar oss nu en mer utdragen justeringsprocess, en långsammare korrektion av finanspolitiken och ytterligare ett år med ekonomisk tillbakagång”, skriver kreditvärderingsföretaget.

I september förra året sänktes betyget till BB+, och därmed fick landets kreditbetyg skräpstatus för första gången sedan 2008.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.