S uppmanar Jamal El-Haj att lämna sin riksdagsplats

Socialdemokraterna har uppmanat riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) att lämna sin riksdagsplats.
S uppmanar Jamal El-Haj att lämna sin riksdagsplats - WEB_INRIKES
Jamal El-Haj under torsdagens frågestund i riksdagen. Foto: Jessica Gow / TT

Det uppger Socialdemokraterna på en pressträff.

”Vi har efter diskussion i vårt möte gjort en samlad bedömning om att det inte längre föreligger något förtroende för Jamal El-Haj”, säger Niklas Karlsson, S-ordförande i Skåne.

Jamal El-Haj har fått kritik under hösten för att han under våren 2023 deltagit i europeiska palestinska konferensen i Malmö trots att han avråtts från att göra det av partiet.

Han har anklagats för att ha kopplingar till Hamas och det har krävts att han skulle fördöma den terrorstämplade gruppen vid flertalet tillfällen. Senare, i januari i år, fördömde han till sist Hamas.

I slutet av december meddelade han att han avsäger sig sin plats i riksdagens utrikesutskott.

På fredagen rapporterade Expressens ledarsida att Jamal El-Haj år 2017 försökte påverka Migrationsverket att godkänna en egyptisk imams asylansökan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.