Så dyra är lägenheterna vid Stockholms tunnelbanestationer

Den dyraste och den billigaste stationen ligger längs den blåa linjen, skriver Booli, som har kartlagfram det genomsnittliga kvadratmeterpriset för lägenheter vid varje tunnelbanestation i Stockholm.
Så dyra är lägenheterna vid Stockholms tunnelbanestationer
Foto: TT

Snittpriserna har ökat vid nästan alla tunnelbanestationer jämfört med förra året. Det visar Boolis årliga kartläggning av det genomsnittliga kvadratmeterpriset för lägenheter vid varje tunnelbanestation i Stockholm.

3 dyraste stationerna 2021

Tunnelbanestation Kvadratmeterpris
1. Kungsträdgården 159 165
2. Östermalmstorg 132 672
3. Stadion 123 807

3 billigaste stationerna

Tunnelbanestation Kvadratmeterpris
1. Tensta 23 950
2. Hallunda 28 643
3. Norsborg 29 628

Kvadratmeterpriserna har jämfört med förra året ökat vid hela 93 av de totalt 100 tunnelbanestationerna. Vid hela 16 stationer i Stockholms innerstad kostar nu en lägenhet över 100 000 kronor per kvadratmeter. Förra året låg motsvarande siffra på nio stycken.

Såväl den dyraste som den billigaste stationen ligger längs den blåa linjen och mellan dem skiljer det över 135 000 kronor per kvadratmeter. Kungsträdgården, där priserna stigit med 20% under året, toppar listan med ett pris på 159 165 per kvadratmeter medan Tensta kommer sist på listan med ett pris på 23 950 per kvadratmeter.

Zooma in på mobilen eller datorn för att se priserna vid just din tunnelbanestation.

Efter Kungsträdgården ligger Östermalmstorg och Stadion på listan över de dyraste stationerna.

”Många lägenheter längs Strandvägen har Kungsträdgården som närmsta tunnelbanestation, vilket kan vara en förklaring till att stationen är den dyraste år efter år”, säger Karin Grundeus marknadskommunikatör på Booli.

Lista: Här rusar huspriserna – och här bromsar de in

Generellt blir kvadratmeterpriserna lägre ju längre ut på linjerna man går, skriver Booli, men det är också många tunnelbanestationer utanför tullarna som ökar mer procentuellt nu mot föregående års kartläggning, exempelvis Masmo på 12,2% och Björkhagen på 11,5%.