Saabs VD spår tioårsperiod med tillväxt

Försvarsbolaget Saabs VD Micael Johansson tror på en långvarig tillväxt inom industrin.
Saabs VD spår tioårsperiod med tillväxt - WEB_INRIKES
VD för Saab, Micael Johansson, talar på måndagen under Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Det uppger han i en intervju med Dagens industri.

Efterfrågan på Saabs produkter tog rejäl fart i samband med den ryska invasionen av Ukraina i februari 2022. Och enligt Micael Johansson tros den inte upphöra efter att kriget är över.

”Även om vi förhoppningsvis får ett slut på det här kriget på ett bra sätt för Ukraina, det vill säga att Ukraina vinner, så tror jag inte att politikerna omedelbart sänker garden. Så det kommer säkert att vara en tioårsperiod med tillväxt”, säger Johansson till Di.

Han kommenterade också Sveriges Natoansökan och sade att ett medlemskap skulle innebära att Saab kan komma in på mer känsliga områden, såsom telekrig, sensorer och ledningssystem. Där kan bolaget för närvarande inte riktigt verka för att Sverige inte ingår i försvarsalliansen, påpekar Johansson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.