Laddar

Saxo Bank: Dags att blanka dollarn

Steen Jakobsen, chefsekonom på Saxo Bank, anser att den amerikanska valutan bör falla betydligt mot slutet av året och början av 2015. Det skriver han i ett investerarbrev på torsdagen.

Investeringschefen och chefsekonomen Steen Jakobsen menar att räntorna på USA:s tioåriga statsobligation lär falla mer än sin europeiska motsvarighet under hösten och vintern.

Hans uppfattning är att dollarn brukar stärkas mot andra stora valutor när räntan på den amerikanska tioåringen stiger, och tvärt om.

Enligt Jakobsen är den allmänna synen bland de amerikanska analyshusen att USA:s tillväxt är på väg att accelerera. Det är en syn som han själv inte delar.

– USA:s BNP kan bli helt okej under tredje kvartalet men det verkliga bakslaget kommer under fjärde kvartalet, skriver Jakobsen enligt Marketwatch.

Han varnar nu för att de kommande budgetsamtalen i samband med mellanårsvalet i USA i november ”kommer få svårt att presentera de övertygande och långsiktiga resultat som krävs”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.