SBB:s intressebolag PPI utvärderar notering

Fastighetsbolaget SBB:s intressebolag PPI, Public Property Invest, förbereder sig för en möjlig börsintroduktion och notering på Oslobörsen.
SBB:s intressebolag PPI utvärderar notering - SBB:s VD Leiv Synnes
SBB:s VD Leiv Synnes. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN

SBB äger 44,8% av aktierna i PPI. Det framgår av ett pressmeddelande.

PPI ägde per den 30 juni 2023 norska fastigheter värda 9 miljarder norska kronor och 92 procent av bolagets hyresintäkter kommer från den norska staten eller norska kommuner. PPI och SBB diskuterar en potentiell överföring av delar av SBB:s norska fastighetsportfölj och dess norska organisation till PPI i samband med noteringen med syfte att stärka PPI:s plattform och minska dess skuldsättning.

”PPI:s fastigheter erbjuder attraktiv avkastning och hyresintäkter med låg risk. Genom den övervägda transaktionen ökar PPI:s tillgång till aktie- och kreditmarknaderna samtidigt som bolaget kan nå önskad investment grade-risknivå. SBB avser inte att minska sitt ägande utan ambitionen är att stödja PPI på lång sikt och därmed dra nytta av de starka möjligheter som investeringen innebär”, säger Leiv Synnes, VD för SBB.

Fyra banker har valts som rådgivande banker i arbetet med den möjliga börsnoteringen. Dessa är Arctic Securities, DNB Markets, Danske Bank och Nordea Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets