SCA bemöter blankarna med sexsidigt klargörande

Skogsindustribolaget SCA lämnar ett sex sidor långt klargörande med anledning av frågor om värdering av skogstillgångar, avverkning, skogsskador och redovisningsrelaterade frågeställningar.
Ulf Larsson, VD på SCA.
Ulf Larsson, VD på SCA. Foto: Pressbold

Bakgrunden är att Viceroy och Ningi Research den 25 januari gick till offentlig attack mot SCA genom att ifrågasätta bolagets värdering av skogstillgångar och redovisning skulder. Viceroy och Ningi har också tagit blankningspositioner i SCA.

”Välskötta skogar och tydlig redovisning är sedan länge centrala framgångsfaktorer för SCA. Vår ambition är att alltid vara transparenta och tydliga rörande bolagets bedömningar och vad dessa grundar sig på”, skriver SCA i ett pressmeddelande.

SCA framhåller att värderingen av skogstillgångarna i likhet med andra större skogsbolag baseras på genomförda skogsmarkstransaktioner. Statistiken hämtas från två oberoende firmor, Ludvig & Co och Svefa.

Vad gäller virkesförrådet påpekar SCA att bolaget jämför sina egna inventeringar med Riksskogstaxeringen som Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, genomför.

Läs mer:

Lindvall: Blodhundarna som jagar SCA är något på spåren

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG