SCA i topp i segeltävling

Segelbåten SCA, som deltar i Volvo Ocean Race, har tagit ledningen i segeltävlingen efter ett taktiskt vägval under natten till måndagen.

Segelbåten SCA, den enda svenska båten som deltar i segeltävlingen Volvo Ocean Race, med den brittiska befälhavaren Sam Davies, gick under segeltävlingens andra natt upp i ledningen. SCA, som seglar med en besättning av enbart kvinnor, valde att gå närmare den spanska kusten för att undvika motström. Den övriga flottan gick söderut mot den marockanska kusten och den sju båtar starka flottan väntas nu måndagsmorgonen under passera Gibraltar sund.

Den andra nordiska båten, Vestas, ligger på andra plats i segeltävlingen, cirka 8 kilometer efter SCA.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.