Scandic Hotels ser stigande hotellefterfrågan

Efterfrågan på hotell har stigit överallt efter gradvis lättade restriktioner uppger Scandic Hotels och nu guidar bolaget för att beläggningsgraden väntas vara minst 35 procent i juni, enligt ett färskt pressmeddelande.
Scandic Hotels
Scandic Continental vid Klarabergsviadukten. Foto: Alexandra Bengtsson / SvD / TT
I april var beläggningsgraden, som tidigare meddelat, omkring 20%. Sedan dess har efterfrågan förbättrats och beläggningen var cirka 25% i maj och väntas alltså öka till minst 35% nu i juni.

Beläggningen för juli, det vill säga starten för tredje kvartalet, väntas vara högre än de 42% som var under juli 2020.

Det viktiga nyckeltalet RevPAR, genomsnittlig intäkt per tillgängligt rum, var 173 kronor i april och 229 kronor i maj. Jämfört med årets första kvartal steg RevPAR med 18 respektive 56% i april och maj.

”Till följd av den stigande beläggningsgraden och RevPAR har det kassamässiga utflödet per månad minskat jämfört med föregående kvartal. Scandic bedömer fortsatt att positivt kassaflöde kommer att nås vid en genomsnittlig beläggningsgrad på runt 50%”, skriver bolaget.

Scandic räknar med att erhålla statsstöd om 200 miljoner kronor i andra kvartalet. Bolaget släpper sin halvårsrapport den 16 juli.