Schibsted säljer allt i Viaplay – VD avgår

Norska mediejätten Schibsted meddelar att VD Kristin Skogen Lund avgår. I bokslutsrapporten framgår det att bolaget sålt sin del i Viaplay, efter att aktien fallit 96% sedan investeringen i höstas.
Schibsted säljer allt i Viaplay – VD avgår - schibstedt
Kristin Skogen Lund

”Schibsted är ett fantastiskt företag och jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Jag imponeras varje dag av all den talang och hängivenhet som mina kollegor visar. När Schibsted nu står vid en brytpunkt tycker jag att det är rätt tid för mig att avgå”, uppger Kristin Skogen Lund i ett pressmeddelande.

Under morgonen har Schibsted rapporterat och där framgår det att bolaget säljer sina 10,1% av Viaplay Group.

”Efter att noggrant ha utvärderat valmöjligheterna och beaktat den kommande förändringen av vår företagsstruktur har vi beslutat att minska och avsluta vår investering i Viaplay”, skriver bolaget.

Det var så sent som i september 2023 som Schibsted gick in som ägare i det krisdrabbade mediebolaget. Sedan dess har värdet på innehavet minskat med 96%.

Schibsted har inlett en process för att hitta en ny VD och Kristin Skogen Lund fortsätter i sin nuvarande roll tills dess att en ny har utsetts.

”Kristin Skogen Lunds ledarskap har varit avgörande för att skapa dagens Schibsted. Värdena som skapades genom eBay-förvärvet och uppköpet av Adevinta sticker ut. Så även hur Schibsted har stärkt sin position i Norden”, kommenterar styrelsens ordförande Karl-Christian Agerup.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.