Schweiziska regeringen vill ställa tuffare kapitalkrav på UBS

Den schweiziska regeringen vill ställa tuffare kapitalkrav på storbanken UBS för att skydda landets ekonomi, rapporterar Reuters.
Schweiziska regeringen vill ställa tuffare kapitalkrav på UBS - Credit Suisse UBS
Foto: Michael Buholzer/Keystone via AP

Regeringen har gett ut en rad olika rekommendationer som även riktar sig mot tre andra så kallade systemviktiga banker i Schweiz.

”De kvantitativa och kvalitativa kapitalkraven för systemviktiga banker bör skärpas på ett målinriktat sätt och kompletteras med en framåtblickande komponent”, sade regeringen i en sammanfattning av sina rekommendationer.
UBS har nyligen genomfört förvärvet av Credit Suisse och därmed vuxit rejält i storlek. Enligt regeringen skulle de nya kraven på banken vara betydande om UBS vill behålla sin nuvarande storlek och struktur.

Reuters skriver att den schweiziska regeringen planerar att snabbt genomföra åtgärderna och lägga fram två paket under första halvåret 2025.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.