SD vill införa bankskatt på 4 miljarder kronor årligen

Sverigedemokraterna vill sänka skatten för pensionärer och som en del av finansieringen föreslår partiet en bankskatt riktad mot de fyra storbankerna.

Det skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på SvD Brännpunkt.

”I vårt förslag skulle detta öka statens inkomster med minst fyra miljarder kronor årligen. Förslaget ligger i linje med vad Företagsskattekommittén föreslagit där skatten baseras på samma avgiftsunderlag som utgår till stabilitetsfonden. Liknande bankskatter finns i dag bland annat i Tyskland, Storbritannien och Finland”, skriver Åkesson.

Den övriga finansiering av skattesänkningen för pensionärer som beräknas kosta 14 miljarder kronor årligen ska komma genom ”en mer ansvarsfull invandringspolitik och en effektivare biståndspolitik.”

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Absolicon
Annons från Medivir