SEB:s favoriter bland fastighetsbolagen

SEB tror att fastighetsvärdena kan stiga ordentligt framöver och har därför höjt estimat och riktkurser för alla svenska fastighetsbolag man bevakar. Tre bolag ses som "top picks".

SEB Equity Research kommer i en ny sektoruppdatering fram till att Stockholmsnoterade fastighetsbolag sammantaget har ”balanserade” aktievärderingar.

Samtidigt kan fastighetsvärdena  stiga med cirka 15 procent närmsta två åren på grund av den senaste tidens räntefall. Därför har SEB höjt estimat och riktkurser för alla svenska fastighetsbolag man bevakar.

Analyshuset ser sektorns framtida vinnare bland de bolag som klarar av att genomföra smarta och opportunistiska fastighetsförvärv i den tuffa konkurrens om objekten som råder. Det är därtill inte osannolikt att bolagen kommer att genomföra förvärvsrelaterade nyemissioner, enligt SEB:s tycke värdeskapande sådana.

Till bolagen som via förvärv väntas kunna höja sina kassaflödesmässiga resultat per aktie (CEPS) med mer än 10 procent i år räknar SEB Klövern, Kungsleden och Hemfosa, alla tre köprekommenderade ”top picks” hos banken, samt Balder, som har behållrekommendation.

Castellums rekommendation sänks till behåll, från tidigare köp, medan Wallenstams höjs till behåll, från tidigare sälj.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.