SEB säljer allt i Mastercard

SEB har avyttrat hela sitt innehav av aktier i Mastercard, vilket motsvarar mindre än 0,2 procent av bolagets aktiekapital.

Reavinsten efter skatt beräknas uppgå till 1,1 miljarder kronor och kommer att ingå i kvartalsrapporten för det tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Innehavet inom SEB Kort går tillbaka till när Mastercard var en medlemsägd organisation, medan det i dag är noterat på New York-börsen.

Eftersom innehavet har marknadsvärderats över eget kapital som övriga totalintäkter kommer storleken av SEB:s egna kapital att vara opåverkat. Den positiva effekten på kapitalkvoterna beräknas till 20 punkter, vilket vid slutet av juni skulle ha inneburit en kärnprimärkapitalkvot om 16,2 procent och kapitaltäckningsgrad om 20,7 procent, proforma, heter det.

Vidare påverkar inte försäljningen SEB:s kortverksamhet.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.