SEB utser ny chef för Baltikum

Storbanken SEB har utsett Niina Äikäs, chef för Large Corporates Coverage i SEB Finland, till ny chef för bankens division Baltikum.
Niina Äikäs, SEB
Niina Äikäs. Foto: SEB
Hon kommer att efterträda Jonas Ahlström som utnämnts till Co-Head för SEB:s division Large Corporates & Financial Institutions. Ahlströms utnämning har SEB meddelat tidigare. Äikäs kommer även att ta plats i den verkställande ledningen för banken.

”Jag är väldigt glad att Niina Äikäs har accepterat det viktiga uppdraget att leda den baltiska divisionen. Hon har gedigen erfarenhet från en karriär i SEB som går tillbaka till 2008 och har varit mycket framgångsrik i sin senaste roll som chef för Large Corporates Coverage i Finland. Med Niinas bakgrund från olika roller i SEB och Citigroup Finland känner jag mig trygg med att den baltiska divisionen är i de bästa händer”, säger SEB-chefen Johan Torgeby i en kommentar.

Vidare har Ulrika Lilja, för närvarande på Stora Enso, utsetts till chef för Group Marketing and Communication i SEB. Hon efterträder Karin Lepasoon som har valt att lämna banken för en ny roll i Vattenfall.