SEB värderar Zalando till 25 euro per aktie

SEB har gått igenom Kinnevik-innehavet Zalandos bekräftade Frankfurtnoteringsplaner.

Med antaganden om att Zalando-noteringens övertilldelningsoption används fullt ut och att börspremiären sker på 25 euro per aktie, det vill säga 11 procent ovanför toppen på teckningsintervallet 18-22,50 euro, värderar SEB Zalando-posten till 64,7 kronor per Kinnevik-aktie.

Det skriver SEB Equity Research i en analysuppdatering från efter torsdagens kapitalmarknadsdag.

Lägger man till antagandet att Tysklandsbaserade företagsinkubatorn Rocket Internet behåller samma värdering som i senaste kapitalanskaffning, 4,4 miljarder för hela bolaget, når SEB fram till ett substansvärdesestimat på Kinnevik om totalt 289 kronor.

Om noteringarna av Zalando och Rocket Internet genomförs som planerat i år faller andelen onoterade innehav i Kinneviks portfölj till cirka 20 procent, varav den nya mode-e-handelssammanslagningen GFC kommer att stå för ungefär halva värdet.

Med en riktkurs på 260 kronor per aktie anser SEB således att en substansrabattsnivå på 10 procent (på SEB:s egna Kinnevik-värde) är motiverad. SEB upprepar sitt behåll-råd för aktien

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco