Sectra faller efter rapportbesvikelse

Stockholmsbörsen inledde tisdagens handel i en oregelbunden tendens just över oförändrade nivåer. Bland förlorarna fanns Sectra och fastighetsbolaget Catena.

Vid klockan kvart över tio hade storbolagsindexet OMXS30 stigit med 0,2 procent var till 1.573. Aktier för 3,3 miljarder kronor hade då bytt ägare via Stockholmsbörsen.

Byggbolaget Skanska toppade utvecklingen över de mest omsatta storbolagen med en uppgång på 1,6 procent. H&M gick åt motsatt håll med en nedgång på 1,4 procent.

Sectras rapport för bolagets första kvartal, avseende perioden maj till juli 2019, bjöd på såväl en fallande orderingång som ett försämrat resultat och negativt kassaflöde. ”Efter ett år med rekordhög orderingång bakom oss redovisar vi en försiktigare inledning av 2019/2020”, kommenterar Sectras vd Torbjörn Kronander.

De ökade kostnaderna för driftsättningar uppges ha bidragit till att pressa resultat och hindrat bolaget från ett av sina ekonomiska mål. Sectra föll med 16 procent.

Astra Zeneca pressades ned drygt 1 procent. DZ Bank har sänkt sin rekommendation för läkemedelsbolaget till sälj från behåll.

Credit Suisse återupptar sin bevakning av ståltillverkaren SSAB med rekommendationen outperform och en riktkurs på 40 kronor för A-aktien.Aktien steg med något under 2 procent.

Sten Mörstedt har sålt hela sitt innehav i fastighetsbolaget Catena. Priset fastställdes till 340 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 7,5 procent jämfört med måndagens stängningskurs på 367:50 kronor. På tisdagen handlades Catena ned mot kursen i affären med en tillbakagång på över 7 procent.

Forskningsbolaget Callidatas Therapeutics har fått positiv respons från amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA med en förkortad väg till marknaden för sin läkemedelskandidat Nefecon för behandling av en autoimmun njursjukdom. Aktien belönades med en uppgång på 9 procent.

Bussoperatören Nobina kördes upp nästan 7 procent. Nordea har inlett bevakning av bolaget med en köprekommendation.

Dustin får en sänkt rekommendation till behåll från köp av ABG Sundal Collier. Aktien sänktes knappt 4 procent.

Enersize föreslår en garanterad företrädesemission om cirka 47 miljoner kronor. Aktien tappade 14 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.