Securitas-konkurrent rusar i London

Ryktena om att Garda World överväger att lägga ett kontant bud på danska G4S bekräftades av det kanadensiska säkerhetsbolaget på onsdagen. G4S aktie steg över 30 procent kort efter bekräftelsen och handlades vid 14.20 drygt 20 procent upp.

Bolaget konkurrerar med Securitas på vissa områden.

Evening Standard skrev tidigare under onsdagen att källor angett en prislapp för G4S kring 3 miljarder pund.

“Vi är i ett tidigt skede av övervägandet att närma oss G4S styrelse gällande ett eventuellt kontantbud på bolaget eller delar av det”, skrev Garda Worlds styrelse i ett börsmeddelande.

Den kanadensiska konkurrenten köpte G4S kontanthanteringsenhet Cash Solutions för 110 miljoner kanadadollar i en affär som slutfördes 2014.

I Stockholm noteras Securitas 2,7 procent upp, därmed är aktien i toppskiktet av OMXS30. Kontanthanteringsbolaget Loomis steg 1,3 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här