Seko och Tågföretagen överens – strejken blåses av

Seko, Service- och kommunikationsfacket, har tillsammans med Almega Tågföretagen träffat en uppgörelse på spårtrafikområdet. Den stundande strejken, som skulle påbörjas idag klockan 15, kommer därmed att blåsas av.
Seko och Tågföretagen överens – strejken blåses av - TÅGSTREJK
(AP Photo/Francisco Seco)

”Förbundet bedömer att uppgörelsen är såpass bra och att ett verkställande av en strejk inte skulle leda till en bättre uppgörelse”, skriver Seko i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att vi genom att sätta ett hårt tryck i förhandlingarna med vårt varsel har lyckats nå en uppgörelse som är bra för våra medlemmar. Självfallet löser denna uppgörelse inte alla problem som finns i branschen, men det är ett steg framåt”, kommenterar Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.