SHB ser köpläge i Balder – höjer både kortsiktig och långsiktig rek

Handelsbanken ser ett attraktivt köpläge i fastighetsbolaget Balder på lång sikt och höjer i en färsk analys sin kortsiktiga rekommendation från sälj till behåll, samt deras långsiktiga rekommendation från market perform till outperfom.
Balder
Erik Selin. Foto: Tobias Ohls
Under första kvartalet rapporterade Balder ett driftsnetto i linje med konsensus, men ett förvaltningsresultat som var under förväntningarna. Inflationstrycket på byggmaterial har tvingat bolaget att försena vissa projekt, och banken menar det är sannolikt att avkastningskravet stiger – vilket i sin tur väntas pressa balansräkningen.

Faktumet att Balders aktie sjunkit omkring 30% på en månad gör dock att Handelsbanken finner aktien attraktiv, och varpå nämnda rekommendationer höjs.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.