Simon Blecher: Back to basics – jag köper Electrolux

Carnegies Sverigefond ökade i Elekta, Securitas och Electrolux i december, skriver förvaltaren Simon Blecher i en uppdatering.
Simon Blecher på Carnegie Fonder
Simon Blecher är förvaltare på Carnegie Fonder.

2022 blev ett negativt börsår – men i en månadsupptering framhåller Carnegies fondförvaltare Simon Blecher att de flesta index ändå steg under det andra halvåret.

Han själv köpte på sig lite mer aktier i Elekta, Securitas och Electrolux under december.

”Det här är tre innehav som av olika anledningar haft ett tufft 2022 men där vi ser rimligt goda förutsättningar för att detta ändras under 2023 – även i en svagare konjunktur”, skriver han.

Simon Blecher skriver också:

”Pandemiåren var exceptionella för börsen med ett överskott av närapå kostnadsfritt riskkapital. Nu är det back to basics där marknaden premierar bolag med verkliga vinster, där balansräkningar och värdering återigen har betydelse.”

Vill du veta hur det går för Blechers tre innehav eller de andra bolagen på Stockholmsbörsen? Du hittar alltid dagens vinnare och förlorare på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.