Skadeståndshot mot Swedbanks exstyrelse

AMF pension, en av Swedbanks storägare, vill att bankens nya styrelse ska undersöka möjligheten att kräva tidigare styrelseledamöter på skadestånd, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

AMF ger beskedet efter Finansinspektionens sanktionsavgift mot Swedbank på 4 miljarder kronor för sin bristande hantering av penningtvättsfrågor.

AMF:s önskemål framförs trots att styrelsen, men inte ex-vd Birgitte Bonnesen, beviljades ansvarsfrihet på bankens årsstämma i fjol.

– Vad som gäller är att om det kommer ny information och ny fakta kan man ompröva det, säger Thomas Flodén, kapitalförvaltningschef på AMF, till Ekot.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.