Skistar ökar omsättningen

Skidanläggningsbolaget Skistar redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre nettovinst.

Bolaget lämnar ingen kommentar om bokningsläget med anledning av corona.

Omsättningen steg 12,1 procent till 1 604 miljoner kronor (1 431).

Resultatet före skatt var 809 miljoner kronor (702).

Resultatet efter skatt blev 642 miljoner kronor (555), en ökning med 15,7 procent mot föregående år.

Exploateringsverksamhetens resultat avseende tomt- och markförsäljning samt försäljning av andelar i bostadsrättsföreningar och Vacation Club uppgick under kvartalet till 47 miljoner kronor (41), varav 12 miljoner kronor (13) kommer via intressebolag.

Resultat per aktie hamnade på 8,04 kronor (6,95), vilket innebär en ökning med 15,7 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 881 miljoner kronor (876).

Som tidigare har meddelats har bolaget stängt anläggningarna i Hemsedal och Trysil på grund
av kommunala beslut i Norge i spåren av corona. Dessa beslut kommer att få en negativ effekt på Skistars helårsresultat.

Utvecklingen och effekten av spridandet av det nya corona-viruset försvårar bedömning av bokningsläget för Skistars logiförmedling, skriver bolaget under avsnittet utsikter 2019/2020.

Beslut har fattats om att genomföra investeringar om cirka 281 miljoner kronor, huvudsakligen ersättningsinvesteringar, moderniseringar och kapacitet för snöproduktion. Detta i syfte att i stor utsträckning säkerställa en bra skidprodukt redan vid säsongsstart. Utvecklingen och effekten av spridandet av det nya corona-viruset är inte analyserad. Skistar vidtar åtgärder för att anpassa verksamheten till rådande situation, skriver bolaget under avsnittet inför 2020/2021.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här