Små rörelser väntas i börsöppningen

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen med mindre rörelser. En av få händelser på en tunn agenda är Sectras rapport för det brutna första kvartalet under 2019/2020.

Med helgstängda marknader på måndagen saknas vägledning från de amerikanska marknaderna.

Terminerna för de ledande Europabörserna visar upp mestadels mycket små rörelser. Strax efter klockan 8.30 var noteringen för Londonbörsen upp 0,3 procent medan noteringarna för Paris- och Frankfurtbörsen indikerade endast marginella förändringar.

Förhandeln i Stockholm hos IG pekar mot en lugn handelsstart på tisdagen i en oregelbunden tendens.

Sectras rapport för bolagets första kvartal, avseende perioden maj till juli 2019, bjöd på såväl en fallande orderingång som ett försämrat resultat och negativt kassaflöde. “Efter ett år med rekordhög orderingång bakom oss redovisar vi en försiktigare inledning av 2019/2020”, kommenterar Sectras vd Torbjörn Kronander.

De ökade kostnaderna för driftsättningar uppges ha bidragit till att pressa resultat och hindrat bolaget från ett av sina ekonomiska mål.

Enligt en anonym insatt källa kan den ny bankskatt som regeringen avser införa komma att bygga på det befintliga systemet med resolutionsavgift som bankerna regelbundet betalar in för att hantera finansiella kriser. Bedömare som Nyhetsbyrån TT har talat med ser praktiska fördelar med en skatt på någon tiondels procentenhet på resolutionsavgiften och sedan kalla det för en bankskatt. Bedömaren landar i att det förmodligen blir kunderna som i slutändan får betala för skatten.

Morgan Stanley har höjt sin rekommendation för MTG till jämvikt från undervikt efter affären med den kinesiska streamingplattformen Huya. Dagens Industri konstaterar vidare efter affären att MTG:s värdering är lovande men att bolagets grundläggande problem kvarstår.

Credit Suisse återupptar sin bevakning av ståltillverkaren SSAB med rekommendationen outperform och en riktkurs på 40 kronor för A-aktien.

Sten Mörstedt har sålt hela sitt innehav i fastighetsbolaget Catena. Priset fastställdes till 340 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 7,5 procent jämfört med måndagens stängningskurs på 367:50 kronor.

Dustin får en sänkt rekommendation till behåll från köp av ABG Sundal Collier.

Enersize föreslår en garanterad företrädesemission om cirka 47 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här