SPAC-yra har skapat starkaste starten för global M&A sedan 1980

Uppsvinget i antal SPAC-bolag på marknaden har skapat den starkaste starten för global aktivitet inom sammanslagningar och förvärv sedan 1980. Det skriver Financial Times med hänvisning till data från Refinitiv.
Wall Street
Foto: Bebeto Matthews/TT, Richard Drew/TT, Andy Wong/TT

Totalt har affärer för 1,3 biljoner dollar skett olika former av förvärvsavtal sedan årsskiftet, vilket till och med överstiger beloppen från höjden av IT-bubblan.

”Det här är de mest intensiva jag har varit med om. Det finns en enorm mängd kapital som desperat försöker hitta ett hem”, kommenterar Latham and Watkins-partnern Farah O’Brien.

UBS-chefen Simona Maellare lyfter även upp att pressen att göra avtal innebär att förvärvare måste betala höga priser samtidigt som de pressas att göra snabba affärer, vilket ibland leder till att due dilligence-processen måste kortas ned.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets