Sparekonomen: Stort intresse för Volvo Cars-aktien – fortsätter nettoköpas

Volvo Cars-aktien fortsätter dra till sig stort intresse och är fortfarande högt omsatt hos Nordnet, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Affärsvärlden.
Nordnets sparekonom Frida Bratt tror att Volvo Cars kan bli en populär aktie bland privatsparare.
Nordnets sparekonom Frida Bratt om intresset för Volvo Cars. Foto: TT och Nordnet

Volvo Cars fick en lysande första handelsdag på Stockholmsbörsen och aktien stängde upp över 20%. Men under måndagen och tisdagen har aktien backat flera procent. Nordnets sparekonom Frida Bratt säger till Affärsvärlden att aktien fortsätter vara högt omsatt.

”Det var den i särklass mest handlade aktien av alla aktier under igår måndag, och det om vi tittar på såväl antal kunder, antal affärer som traded value. Aktien fortsätter att tydligt nettoköpas av Nordnets kunder”, säger hon.

Av de kunder som antingen tecknade aktien eller köpte i fredagens handel har 75% valt att behålla aktier i bolaget samtidigt som 25 % sålde under samma dag, berättar Frida Bratt.

”Teckna-sälj-strategin har ju varit framgångsrik i många noteringar under året, och man kan konstatera att den som sålde av vid börsstängning i fredags fick en avkastning på 23%. Å andra sidan vet vi ju först när vi har ett längre perspektiv om teckna/sälj-strategin var framgångsrik i det här fallet, eftersom ett fortsatt framgångsrik period framöver för aktien ju kan resultera i utebliven avkastning för den som sålde”, säger hon.

Även sparekonomerna Joakim Bornold och Nicklas Andersson har uttalat sig om det stora intresset för Volvo Cars aktie bland privatpersoner. Enligt Bornold är detta en bra värdemätare på att aktiemarknaden är het bland privatpersoner och enligt Andersson har man på Avanza aldrig någonsin sett ett så stort intresse bland privatspararna. Du kan läsa mer här.