Sparform hos Nordea får kritik – ”ett extremt eländigt råd”

Nordeas kunder har nio miljarder danska kronor i en sparprodukt som nu får stark kritik.
Sparform hos Nordea får kritik – ”ett extremt eländigt råd” - nordea-huvudkontor-700_binary_6947973.jpg

De som valt alternativet ”Premium portfölj moderat” kan förvänta sig 0,04 procents avkastning under tre års tid, skriver danska tidningen Børsen.

– Det är ett extremt eländigt råd att ge människor. Den förväntade avkastningen är i nivå med ett vanligt lönekonto, men med en risk, säger Carsten Tanggaard, ekonomiprofessor vid Århus universitet till tidningen.

Från Nordeas håll försvaras investeringsalternativet. Banken anser att sparformen kan vara ett bra val för den kund som inte vill ta för mycket risk och att den dessutom kan komma att överskrida avkastningen som förväntas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco